Petra Reist!

Ken je het verhaal van de vrouw wiens idee vleugels kreeg?

Geen idee dat uitgroeide tot de uitvinding van de eeuw, dat was het niet. Niets wereld groots. Wel iets dat ze zelf in grove lijnen vaak voor zich zag. Zonder dat anderen dit zagen.

Totdat ze met haar stoute schoenen aan erover sprak. Eerst met 1 persoon, er volgden er meer. Haar idee begon meer ruimte in te nemen, werd concreter. Al snel werd het een plan en niet veel later werkelijkheid

Die vrouw ben ik zelf

Vanaf 24 sep leef (en beleef!) ik gedurende ruim een maand op een andere plek. Een nieuw avontuur, weg van het bekende, in het hoge noorden waar ooit de Vikingen leefden. Ik ga ontdekken, beleven en vooral ervaren hoe het is om elders te zijn. Mijn nieuwsgierigheid achterna en misschien wel een beetje verdwalen in het onbekende.

Op avontuur in Zweden

En zin dat ik erin heb.

Wat begon als een idee werd werkelijkheid omdat ik erover sprak. Wat ben ik blij dat ik begon met erover vertellen. Dat ik vragen kreeg die me in de actiestand brachten. Dat ik werd aangemoedigd om het gewoon te doen. Straks leef ik voor even als een ware ‘local’ op een voor mij onbekende plek in een buitenwijk van Stockholm.

Geen grootse uitvinding, wel een waardevol idee dat in mij leefde. En nu voer ik het uit. Mijn Zweeds maakt vorderingen en mijn plan nu is dat ik content ga maken over mijn ervaringen en belevenissen. Vanaf volgende week te lezen hier.

Spannend, toch.

Ik schrijf dit om jou te laten weten hoe gaaf en inspirerend het is als ideeën plannen worden. Plannen werkelijkheid. Dat het de moeite waard is om ze vleugels te geven: die ideeën, wensen of verlangens. Dan komt ervaren en beleven om de hoek kijken en verrijk je jezelf met iets nieuws.

Welk idee of welk verlangen mag wat jou betreft vleugels (of pootjes) krijgen? Inspireer me, i love it.